روانشناسی دین

زمانی که شکرگزار هستیم در واقع تصدیق می کنیم که منبع نیکی و خوبی در زندگی مان وجود دارد💛

روانشناسی دین

زمانی که شکرگزار هستیم در واقع تصدیق می کنیم که منبع نیکی و خوبی در زندگی مان وجود دارد💛

روانشناسی دین و زیست شناسی

جمعه, ۱۰ دی ۱۴۰۰، ۰۶:۵۵ ب.ظ | | ۰ نظر

بامطالعه کتاب روانشناسی دین متوجه ارتباط بین دین و زیست شناسی میشویم.

دین و مغز
هر رویکردی به دین از منظر زیست شناسی پرسش هایی را درباره همبسته های بنیادی کالبدین و فیزیولوژیکی دین برمی انگیزد. در سطح نظری داکوئیلی و همکارانش چارچوب عصب زیست شناسی پیچیده ای برای فهم دین مطرح میکنند.نظریه انها گرچه بسی فراتر از ان چیزی است که ما اینکه در نظر داریم نوعی مدل عصب فیزیولوژیکی کل نگر برای ایجاد حالات عرفانی،آیین مذهبی،تجربه های دم مرگ،فرهنگ و خود هشیاری،محسوب میشود این رویکرد وقتی به کار تبیین رفتار،عقیده و تجربه دینی یا درواقع هر شکلی از کنش آدمی میپردازد و هیچ حد و مرزی ندارد این طرح نظری تا کنون چندان پژوهش قابل اتکایی بدست نداده است.

صرع:بیماری مقدس
هرچند پزشک یونان باستان بقراط نوشته است که صرع از نظر او به هیچ روی اسمانی تر و مقدس تر از ساید بیماری ها نیست پیوند این مرض با دین در عصر او مطرح بود و هنوز هم هست.البته امروز هیچکس بر ان نیس که صرع از امور مذهبی نشأت میگیرد.لیکن باز هم چنین تلقی میشود که صرع با بیان مذهبی رابطه وسیعی دارد.پذیرش رسمی چنین احتمالی در عالم پزشکی نخستین بار در قرن نوزدهم روی داد یکی از متون ارجمند روانپزشکی در اوایل قرن بیستم دین ورزی مرضی را از ویژگی های مهم صرع میداند. این نکته با کیفیتی بهتر  گدر آثار روانپزشکانه دیگر هم مطرح شد وایت و وات۱۹۸۱،با اذعان ب اینکه پیوند دین و صرع بسیار ضعیف است بر ان شدند ک رابطه ویژه تری میان دین و صرع لوب گیجگاهی(تی ال ای)وجود دارد نظری که اکنون رایج است.گرچهوپذیرش ان نیاز به تامل بیشتری دارد. اوگاتا و میاکاوا در نمونه ای شامل۲۳۴بیمار مبتلا ب صرع لوب گیجگاهی و دستگاه کناری را بررسی کردند فقد سه مورد یا ۱/۳درصد گزارش کردند که حمله های صرع در انها با محتوای مذهبی همراه بوده است.

بنابراین پیوند صرع و دین اگرچه وقتی روی دهد بسیار در خور توجه است در عمل دور از واقع به نظر میرسد با این حال انتظار وجود چنین رابطه ای موجب پژوهش های بسیار مهمی شده است امار های مذکور تا حدی معلوم میدارند که چرا در این کار از نمونه های بسیار کوچک بهره میگیرند.

 

 

منبع:روانشناسی دین بر اساس رویکرد تجربی,نوشته برنارد اسپیلکا و رالف دبلیو هولد و بروس هونسبرگر و ریچارد گرساچ 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی